Wanneer je een beetje op je lijn wil letten, zijn de recepten van Pascale Naessens heel geschikt. Groentjes spelen uiteraard de hoofdrol, maar er is zeker en vast ook plaats voor een flink stukje vlees in haar keuken. Dit recept blinkt uit in absolute eenvoud: malse biefstuk met gebakken bloemkool. Stukken lekkerder dan gekookte bloemkool!
Wanneer je een beetje op je lijn wil letten, zijn de recepten van Pascale Naessens heel geschikt. Groentjes spelen uiteraard de hoofdrol, maar er is zeker en vast ook plaats voor een flink stukje vlees in haar keuken. Dit recept blinkt uit in absolute eenvoud: malse biefstuk met gebakken bloemkool. Stukken lekkerder dan gekookte bloemkool!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 stukken chateaubriand 100 à 150 gram per persoon
- 1 bloemkool
- olijfolie
- mayonaise
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in plakken van ca. één centimeter. Het is niet zo erg als er wat stukken uit elkaar vallen.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de stukken bloemkool gedurende een tiental minuten op een matig vuur aan, draai regelmatig om en kruid met peper en zout.
- Bak in een andere pan het vlees naar wens (ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant is doorgaans perfect). Kruid met peper en zout.
- Snijd de steaks in plakjes en serveer met de gebakken bloemkool. Lepel er tot slot een beetje (bij voorkeur zelf gemaakte) mayonaise bij. Heerlijk eenvoudig, smakelijk!
Deel dit Recept
Geachte Pascale Naessens
Vandaag ga ik gebakken bloemkool met worst maken.
Vanaf 5 december 2021 ben ik overgeschakeld naar jouw recepten,op aanraden van een vriend.
Ik voel me veel beter nu ik eet volgens jou methode..
Uw recepten zijn heerlijk, weinig werk, zeer lekker.
Vriendelijke groeten Anne Marie Heeren