Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 10minuten | 15minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time | Passive Time |
15minuten | 1uur |
Ingredients
- 500 ml melk
- 150 ml room
- 2 vanillestokjes
- 5 eierdooiers
- 100 gram Suiker
- 30 gram maïszetmeel
- 100 gram speculaas
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de melk met de room aan de kook in een steelpan. Voeg het merg van de vanillestokjes samen met de stokjes zelf toe.
- Klop ondertussen de eieren op met de suiker en het maïszetmeel.
- Haal de vanillestokjes uit de hete melk.
- Voeg een flinke lepel hete melk toe aan de opgeklopte eidooiers. Roer goed om. Voeg dat gladde mengsel terug toe aan de warme melk terwijl je constant roert.
- Laat de pap nog even warmen op een zacht vuur. Plet de speculaas ondertussen tot crumble (bijvoorbeeld in een diepvrieszakje met een deegroller).
- Vul de bodem van 4 glaasjes met het merendeel van de speculaascrumble. Giet daar de warme pap over. Laat een uurtje afkoelen in de koelkast.
- Strooi net voor het opdienen nog wat crumble - eventueel gemengd met bloemsuiker - op de vanillepudding. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind