In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 konijn versneden
- 100 gram chorizoworst in plakjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen look geplet
- 1 rode puntpaprika in stukjes gesneden
- 250 gram champignons in kwartjes gesneden
- 10 rijpe pruimtomaten
- 200 gram zwarte olijven ontpit
- 4 takjes rozemarijn
- 0,5 liter kippenbouillon
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- olijfolie
- scherp paprikapoeder
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de stukken konijn grondig met peper en zout. Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
- Verhit ondertussen een royale scheut olijfolie in een ruime stoofpot met deksel. De bodem moet volledig bedekt zijn.
- Bak de stukjes chorizo kort aan, tot de olie propvol smaak en kleur zit. Schep de stukjes chorizo voorzichtig uit de pan en houd opzij.
- Schroei de stukken konijn in de hete olie (enkel bruinen volstaat). Werk in delen en hou de geschroeide stukken vlees opzij.
- Fruit de gesnipperde ui en de geplette teentjes look in de hete olie. Voeg dan de stukjes paprika en kwartjes champignon toe. Kruid lichtjes met wat peper en zout. Laat even bakken op een zacht vuur.
- Versnijd ondertussen de tomaten in grove stukken (je kan ze eventueel ook pellen voor een fijner resultaat, of werken met ingeblikte tomatenblokjes).
- Voeg de stukken tomaat toe aan de groentjes. Laat even garen, blus dan met de kippenbouillon en roer om tot het begin van een heerlijke saus.
- Voeg de olijven, de stukken konijn, de gebakken stukjes chorizo en de takjes rozemarijn toe. Dek af en laat minstens een uurtje sudderen op een zacht vuur, tot het vlees net niet van het been valt.
- Kruid naar wens af met peper, zout en wat pittig paprikapoeder. Bestrooi net voor het opdienen met gesnipperde peterselie. Serveer met brood of pasta. Smakelijk!
Notities
Je kan uiteraard groentjes naar wens toevoegen aan de tomatensaus. Courgette en aubergine zijn heel logische maar heerlijke extra's.
Deel dit Recept
Speak Your Mind