Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.
Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4bagels | 5minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4bagels | 5minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 130 gram bloem
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 130 gram Griekse yoghurt mager
- 1 eiwit een volledig ei kan ook
Porties: bagels
Ingrediënten
Porties: bagels
|
Instructies
- Meng het bakpoeder en zout onder de bloem. Voeg de yoghurt toe en meng rustig maar grondig tot een homogeen deeg.
- Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak tot het stevig aanvoelt.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol tot worstjes en plak de eindjes aan elkaar tot een mooi, rond broodje met een gat in.
- Bestrijk de bagels met het eiwit (eerst even opkloppen, een volledig ei kan overigens ook) en bestrooi naar wens met granen, kruiden,... Natuur kan uiteraard ook.
- Bak de bagels in een voorverwarmde oven (190°) gedurende 25 minuten. Laat even afkoelen voor je ze snijdt en belegt. Smakelijk!
Notities
De luchtige en eenvoudige smaak van bagels leent zich tot alle mogelijke soorten beleg. De enige echte klassieker is echter de New York Bagel: roomkaas, gerookte zalm en ui.
Deel dit Recept
Speak Your Mind