Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 75minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
75minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Smeer een taartvorm in met wat malse boter. Bestrooi lichtjes met bloem.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en schik netjes in de ingevette taartvorm. Druk goed aan zodat er geen lucht meer onder zit.
  3. Leg een rond stuk bakpapier op de deegbodem en vul de taart met baklinzen. Bak de taart 'blind' (35 à 40 minuten op 180°).
  4. Schil ondertussen de asperges en snijd de taaie onderkantjes af. Doe de geschilde asperges in een kookpot met voldoende koud water en zonder deksel. Breng aan de kook.
  5. Haal de pot met asperges van het vuur eenmaal het water kookt en laat de asperges dan nog 5 minuten warmen. Snijd ze dan in stukken van ongeveer 4 centimeter.
  6. Versnijd de plakjes zalm in reepjes. Bedek de bodem van de voorgebakken quiche met zalmreepjes. Schik daarover de stukjes asperge en bestrooi rijkelijk met de gesnipperde peterselie. Werk af met een tweede laag zalmsnippers en opnieuw wat peterselie.
  7. Klop de eieren los met de room en kruid met voldoende peper. Zout hoeft dankzij de zalm en kaas niet.
  8. Bestrooi de quiche met de gemalen Parmezaanse kaas en overgiet dan met het eiermengsel. Bak de taart gedurende 35 minuten op 170°. Bestrooi net voor het opdienen met nog wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*