De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram spaghetti
- 2 teentjes look gepeld en extra fijngehakt
- 1 gedroogd chilipepertje fijngehakt/gekruimeld
- 400 gram rauwe scampi gepeld en ontdooid (indien diepvries)
- 1 glas droge witte wijn
- 2 eetlepels puree van zongedroogde tomaten of een handvol gedroogde tomaatjes gemixt
- 2 handenvol ruocla grof gehakt
- 1 limoen
- olijfolie
- zout en peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de spaghetti in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de fijngehakte look met de chili. Voeg gerust wat meer chili toe indien je een pikanter resultaat wenst.
- Voeg de scampi toe eenmaal de look begint te kleuren. Sauteer kort (een minuutje volstaat) en blus met de witte wijn.
- Voeg ook de puree van zongedroogde tomaten toe en laat even sudderen. Je kan zo'n puree perfect zelf maken door een handvol zongedroogde tomaatjes fijn te mixen in een blender. Voeg eventueel ook wat olijfolie toe.
- Giet de gegaarde spaghetti af maar bewaar wat kookvocht. Meng onder de saus en voeg wat vers limoensap toe. Voeg daarna de helft van de gehakte rucola toe en roer los met een scheut kookvocht van de pasta.
- Werk naar wens af met peper en/of zout. Serveer met nog wat zeste van de limoen en de rest van de rucola als afwerking. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind