Fijnproevers en liefhebbers van vis weten dat een kraakverse noordzeetong een absolute delicatesse is. En behalve knapperige frietjes heeft de smaakvolle vis weinig extra nodig. Alhoewel. Zoals je in dit recept kan ontdekken, doen ze er in Oostende graag verse garnaaltjes en een romig sausje bij. Feestelijker wordt het niet.
Fijnproevers en liefhebbers van vis weten dat een kraakverse noordzeetong een absolute delicatesse is. En behalve knapperige frietjes heeft de smaakvolle vis weinig extra nodig. Alhoewel. Zoals je in dit recept kan ontdekken, doen ze er in Oostende graag verse garnaaltjes en een romig sausje bij. Feestelijker wordt het niet.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 2 sjalotten
- 250 gram kastanjechampignons
- 25 ml vermout
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml visfond
- 150 ml room
- 4 noordzeetongen
- 200 gram grijze garnalen
- enkele takjes peterselie
- 200 gram veldsla
- 1 kg frietjes
- 1 citroen
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de sjalotten fijn. Stoof aan in een klontje boter.
- Versnijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de sjalot. Laat even aanbakken. Blus dan met de vermout en laat grotendeels uitkoken.
- Overgiet met de visfond en witte wijn. Laat tot ongeveer de helft reduceren. Voeg dan de room toe en laat indikken naar wens. Werk af met peper en zout.
- Kruid ondertussen de zeetongen met peper en zout langs elke kant.
- Verhit een flinke klont boter in een ruime pan en bak de tongen langs elke kant goudbruin (enkele minuten volstaat).
- Schik de vissen, rechtstreeks uit de pan, op voorverwarmde borden. Lepel er wat roomsaus met champignons over en bestrooi met grijze garnalen en vers gesnipperde peterselie.
- Serveer met knapperige frietjes, een plakje citroen en wat veldsla. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind