Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.
Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
50minuten |
Ingredients
- 4 kippenbillen
- 12 plakjes chorizo
- 2 venkelknollen
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode ui
- 8 grote aardappelen
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de aardappelen versnijd in partjes.
- Versnijd de rode uien en venkelknollen in partjes van 1 à 2 centimeter breed.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en versnijd in brede reepjes. Snipper de knoflook fijn.
- Doe alle groentjes samen met de kippenbillen in een ruime ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier.
- Meng ketchup, honing, olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden door elkaar. Roer grondig door alle ingrediënten.
- Laat 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Roer nu en dan eens om.
- Schik de plakjes chorizo tussen alle ingrediënten en laat nog 10 minuten verder bakken. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind