Niet iedereen is fan van couscous vanwege de korrelige structuur. Herkenbaar? Probeer in dat geval parelcouscous. De structuur is volmondiger maar nog steeds verfijnd. Ontdek in dit zomerse recept een snelle en gezonde maaltijd met venkel, courgette en scampi.
Niet iedereen is fan van couscous vanwege de korrelige structuur. Herkenbaar? Probeer in dat geval parelcouscous. De structuur is volmondiger maar nog steeds verfijnd. Ontdek in dit zomerse recept een snelle en gezonde maaltijd met venkel, courgette en scampi.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 kleine, rode chilipeper
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 blokje groentebouillon
- 400 gram parelcouscous
- 600 gram scampi
- 1 bosje peterselie
- enkele zongedroogde tomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwijder de onderkant en de groene stengels van de venkelknol. Snijd de harde weg en snipper in blokjes van ongeveer één centimeter groot.
- Los het blokje groentebouillon op in een liter water. Breng aan de kook.
- Laat de stukjes venkel eventjes blancheren. Schep ze uit de bouillon en laat uilekken.
- Gaar aansluiten de parelcouscous in de bouillon volgens de instructies op de verpakking. Voeg desgewenst een extra snuifje zout toe.
- Snipper de ui, knoflook en chilipeper (eventueel zonder zaadjes voor een milder resultaat) fijn. Stoof aan in een ruime, hoge pan in een scheut olijfolie.
- Versnijd de courgette in stukjes en laat mee stoven.
- Voeg, eenmaal de courgette gaar is maar nog beet heeft, de scampi toe. Laat even aanbakken tot de scampi roze kleurt. Kruid met peper en zout.
- Voeg venkel en parelcouscous toe. Roer goed om en laat nog even warmen.
- Snipper wat peterselie fijn en versnijd enkele zongedroogde tomaatjes in reepjes. Roer net voor het opdienen door de couscous. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind