Servings | Prep Time | Cook Time |
12muffins | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
12muffins | 20minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 250 ml room
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 225 gram zelfrijzende bloem
- 1 theelepel Bakpoeder
- 2 eieren
- 2 Appels
Servings: muffins
Ingredients
Servings: muffins
|
Instructions
- Doe de room met de kristal- en vanillesuiker in een mengkom. Klop op tot die stevig begint te worden (maar het hoeft geen opgeklopte slagroom te zijn).
- Voeg de eieren toe en klop wederom eventjes op.
- Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder en een snuif kaneel toe. Meng tot een homogeen beslag.
- Verwarm de oven voor op 180°. Schil ondertussen de appelen en versnijd in kleine stukjes.
- Meng het merendeel van de appelstukjes door het beslag, maar bewaar een deel voor de afwerking.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Schik op een ovenschaal en verdeel de rest van de appelstukjes op de muffins ter decoratie.
- Laat 20 tot 30 minuten bakken in de oven, tot ze goudbruin en vanbinnen gaar zijn. Laat daarna afkoelen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind