VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Appelmuffins
Een luchtige muffin is een heerlijk tussendoortje dat prima past bij een tasje koffie of thee. Dit luchtige gebak kan je makkelijk zelf klaarmaken. In dit basisrecept ontdek je heerlijk eenvoudige instructies om zelf appelmuffins met een snuifje kaneel te maken.
Porties Prep Tijd
12muffins 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
12muffins 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de room met de kristal- en vanillesuiker in een mengkom. Klop op tot die stevig begint te worden (maar het hoeft geen opgeklopte slagroom te zijn).
  2. Voeg de eieren toe en klop wederom eventjes op.
  3. Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder en een snuif kaneel toe. Meng tot een homogeen beslag.
  4. Verwarm de oven voor op 180°. Schil ondertussen de appelen en versnijd in kleine stukjes.
  5. Meng het merendeel van de appelstukjes door het beslag, maar bewaar een deel voor de afwerking.
  6. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Schik op een ovenschaal en verdeel de rest van de appelstukjes op de muffins ter decoratie.
  7. Laat 20 tot 30 minuten bakken in de oven, tot ze goudbruin en vanbinnen gaar zijn. Laat daarna afkoelen. Smakelijk!