Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.
Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 kg Zeeuwse mosselen
- 1 venkelknol
- 1 groen pepertje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl room
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen onder koud water.
- Snipper de venkelknol fijn. Bewaar het groen voor de afwerking.
- Snipper de ui en het groene pepertje (verwijder de pitjes indien je liever niet te pikant eet). Pel de teentjes knoflook.
- Verhit een scheut olijfolie in een erg ruime kookpot waar dadelijk ook de mosselen in passen.
- Laat de gesnipperde venkel, ui, groene peper en teentjes look een tiental minuutjes stoven.
- Voeg de mosselen toe aan de groentjes. Overgiet met de witte wijn en room. Breng op smaak met peper.
- Dek de kookpot af en laat een vijftal minuten bakken op hoog vuur, tot alle mosselen helemaal open zijn. Schud tussendoor een paar keer op.
- Haal van het vuur en versier met het groen van de venkelknol. Dien daarna meteen op.
- Serveer bij voorkeur met knapperig brood (perfect om de saus op te deppen) of frietjes en een koel glaasje witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind