Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!
Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 2 bloemkolen
- 1 scheut (rijst)melk
- 240 gram mix van geraspte kaas Emmental, Gruyère, Comté,...
- 8 stronkjes witloof
- 8 sneden gekookte ham
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in roosjes en kook of stoom beetgaar.
- Snijd ondertussen de harde onderkant van de witloofstronkjes en kook of stoom eveneens gaar. Laat daarna goed uitlekken (knijp ze gerust even samen).
- Mix de gegaarde bloemkool in een blender. Voeg een scheutje olijfolie en (rijst)melk toe zodat het een smeuïge maar lopende saus wordt.
- Werk de bloemkoolsaus af door de helft van de geraspte kaas toe te voegen en vervolgens af te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
- Kruid de uitgelekte stronkjes witloof met peper en nootmuskaat. Rol ze vervolgens netjes in de plakjes ham.
- Giet een bodempje bloemkoolsaus op de bodem van een ruime ovenschaal. Schik daar de hespenrolletjes op en overgiet met de rest van de saus. Bestrooi tot slot met de rest van de kaas.
- Laat de ovenschotel 15 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (210°) op de grillstand. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind