Lam | - deel 2 Lam | - deel 2

 

Recepten - Vlees - Lam

Gemengde vleessatés royal

Gemengde vleessatés royal
Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!

Couscous Merguez

Couscous Merguez
Wat wereldkeuken op tafel toveren is heus geen lastige opdrachten. Met de juiste ingrediënten - die je in elke supermarkt kan kopen - waan je je zo in een ander land. Dit gerecht neemt je mee naar Marokko met een heerlijke, maar makkelijke, bereiding van smeuïge couscous en pittige merguez.

Risotto met gemarineerd lamsvlees

Risotto met gemarineerd lamsvlees
Hoewel we meestal aan pasta denken wanneer het over de Italiaanse keuken gaat, is risotto (wat zoveel wil zeggen als 'rijstpannetje') zeker zo bekend en geliefd. Het basisprincipe is dan ook heerlijk eenvoudig, terwijl de mogelijkheden tot afwerking eindeloos zijn. In dit recept gaan we aan de slag met botermals lamsvlees dat één dag moet marineren.

Lamsbout met gratin Dauphinois

Lamsbout met gratin Dauphinois
Een malse lamsbout is een perfecte keuze voor een diner onder de lentezon of op een gezellig paasfeest. Met kraakverse boontjes en een smeuïge gratin Dauphinois maak je zonder moeite een feestmaal klaar.

Selder in tomatensaus

Selder in tomatensaus
Een makkelijke Vlaamse klassieker met een zuiderse toets.