Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 250 gram basmatirijst
- 1 kleine bloemkool
- 200 gram babyspinazie
- 1 rode ui
- 200 gram halloumi
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 rode chilipeper
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel milde kerrie
- arachideolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd de bloemkool in fijne roosjes. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Laat de bloemkoolroosjes garen tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de spinazie toe, laat heel even meekoken en giet dan af.
- Versnijd de rode ui in ringen en halloumi in kleine blokjes. Dep droog.
- Verhit een scheut olie in een ruime wok- of braadpan. Fruit de ui met de blokjes halloumi tot ze beginnen te kleuren.
- Plet de knoflook, rasp de gember en hak de helft van de rode chili fijn. Voeg toe aan de pan en breng verder op smaak met de kurkuma en kerrie.
- Roer de gekookte rijst samen met de gekookte stukjes bloemkool en spinazie door de pan. Laat nog heel even warmen, kruid naar wens bij.
- Werk af met de rest van de chilipeper, versneden in fijne ringen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind