VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking.
  2. Versnijd de bloemkool in fijne roosjes. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  3. Laat de bloemkoolroosjes garen tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de spinazie toe, laat heel even meekoken en giet dan af.
  4. Versnijd de rode ui in ringen en halloumi in kleine blokjes. Dep droog.
  5. Verhit een scheut olie in een ruime wok- of braadpan. Fruit de ui met de blokjes halloumi tot ze beginnen te kleuren.
  6. Plet de knoflook, rasp de gember en hak de helft van de rode chili fijn. Voeg toe aan de pan en breng verder op smaak met de kurkuma en kerrie.
  7. Roer de gekookte rijst samen met de gekookte stukjes bloemkool en spinazie door de pan. Laat nog heel even warmen, kruid naar wens bij.
  8. Werk af met de rest van de chilipeper, versneden in fijne ringen. Smakelijk!