VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
,
Wereldkeuken
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
250
gram
basmatirijst
1
kleine bloemkool
200
gram
babyspinazie
1
rode ui
200
gram
halloumi
2
teentjes
knoflook
3
cm
gember
1
rode chilipeper
1
theelepel
kurkuma
1
eetlepel
milde kerrie
arachideolie
zout
Instructies
Breng de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking.
Versnijd de bloemkool in fijne roosjes. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Laat de bloemkoolroosjes garen tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de spinazie toe, laat heel even meekoken en giet dan af.
Versnijd de rode ui in ringen en halloumi in kleine blokjes. Dep droog.
Verhit een scheut olie in een ruime wok- of braadpan. Fruit de ui met de blokjes halloumi tot ze beginnen te kleuren.
Plet de knoflook, rasp de gember en hak de helft van de rode chili fijn. Voeg toe aan de pan en breng verder op smaak met de kurkuma en kerrie.
Roer de gekookte rijst samen met de gekookte stukjes bloemkool en spinazie door de pan. Laat nog heel even warmen, kruid naar wens bij.
Werk af met de rest van de chilipeper, versneden in fijne ringen. Smakelijk!