Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier! Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (44 votes cast)
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens), 3.2 out of 5 based on 44 ratings
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Fruit de fijngesnipperde sjalot in een flinke klont echte boter in een steelpannetje.
  2. Blus met de witte wijn en voeg de gesnipperde peterselie toe. Laat even stoven en besprenkel met wat limoensap.
  3. Bak ondertussen de zeekraal kort op in een andere pan. Kruid met voldoende peper en een beetje zout.
  4. Smelt in een derde pan opnieuw wat boter en bak de Sint-Jakobsnoten, gekruid met peper en zout, langs elke kant 2 minuten aan.
  5. Dresseer elk (diep) bord door op een lepeltje saus zeekraal te schikken en daar enkele Sint-Jakobsvruchten op te leggen. Smakelijk!
Notities

Essentieel in dit recept is dat je de ingrediënten niet te lang laat garen. Sint-Jakobsnoten worden snel taai als je ze te lang laat bakken. Zeekraal hoef je slechts op te warmen, als je het langer laat stoven wordt het donker en verdwijnt de frisse smaak en textuur. Let ook op met zout, zeekraal is lekker zilt.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*