De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui gepeld en extra fijngehakt
- 300 gram stevige champignons in dunne plakjes gesneden
- 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 350 gram risottorijst
- 60 gram Parmezaanse kaas versgeraspt
- 80 gram boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Week het gedroogde eekhoorntjesboord in water. Giet na een kwartiertje af en hak fijn.
- Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Houd daarna warm.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Stoof de gesnipperde ui aan op een zacht vuur.
- Voeg na een tiental minuutjes het gehakte eekhoorntjesbrood en de plakjes champignon toe. Laat een vijftal minuten bakken tot de paddenstoelen zacht en lichtbruin zijn geworden.
- Voeg de rijst toe en laat even warmen. Blus dan met wat bouillon. Roer zachtjes tot de rijst het vocht geabsorbeerd heeft. Voeg dan wederom wat bouillon toe en roer opnieuw. Blijf dit doen tot de rijst gegaard is (reken op zo'n 20 minuutjes).
- Haal de pan van het vuur en roer er de gemalen Parmezaanse kaas en boter onder. Let er op dat de risotto lekker smeuïg is. Kruid, naar wens, af met peper/zout en serveer onmiddellijk. Lekker met een fris wit wijntje. Smakelijk!
Notities
Graag helemaal vegetarisch? Vervang de kippenbouillon simpelweg door groentebouillon!
Deel dit Recept
Speak Your Mind