Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teen knoflook fijngesnipperd
- 100 gram gemengd gehakt
- 1 scheutje rode wijn
- 2 dl tomatenpassata
- 1 rol pizzadeeg
- 50 gram gemalen kaas Gruyère of Emmentaler
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Stoof de gesnipperde ui samen met de knoflook glazig in een scheut olijfolie in een pan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout.
- Overgiet met de rode wijn en laat even uitkoken. Voeg daarna de tomatenpassata en laat kort purttelen. Breng verder op smaak met gedroogde oregano.
- Rol het pizzadeeg uit en beleg met de bolognese-saus.
- Bestrooi royaal met gemalen kaas en besprenkel nog even met wat olijfolie. Laat een tiental minuten bakken op 180° (tot de kaas mooi goudbruin geworden is). Lekker met frisse rucola. Smakelijk!
Notities
Net zoals een traditionele bolognese-saus (een ragu), zijn er geen groentjes in de saus verwerkt. Niets houd je uiteraard tegen om dit wel te doen, als je geen behoefte aan de traditionele bereiding. Denk aan courgette, paprika, wortel,... Jij bent de chef!
Deel dit Recept
Speak Your Mind