Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges
- 1 bussel groene mini-asperges
- 0,25 bloemkool in fijne roosjes
- 400 gram pasta soort naar wens
- 2 tomaten in stukjes
- 2 eetlepels zure room
- 200 gram gerookte zalm
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas gemalen
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de witte asperges en snijd samen met de groene mini-asperges in hapklare stukken.
- Breng de witte asperges aan de kook met de bloemkoolroosjes in een ruime portie gezouten water.
- Voeg na vijf minuten pruttelen de groene asperges toe en laat nog enkele minuutjes verder garen tot de groentjes gaar maar nog knapperig zijn.
- Schep de groentjes uit de kookpot en spoel met koud water. Zet opzij.
- Kook de pasta gaar in hetzelfde water waar je de groentes in kookte.
- Maak ondertussen verse pesto door de basilicumblaadjes met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie te mixen in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe een pollepel kookvocht van de pasta in een ruime, hoge pan. Roer er de zure room door en voeg de tomatenblokjes toe.
- Breng het sausje aan de kook, voeg dan de stukjes bloemkool en asperge toe. Kruid met peper en zout.
- Meng tot slot de pasta samen met de pesto door de saus. Schik de plakjes gerookte zalm net voor het opdienen boven op de pasta. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind