VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
Pasta met zalm en asperges (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de witte asperges en snijd samen met de groene mini-asperges in hapklare stukken.
  2. Breng de witte asperges aan de kook met de bloemkoolroosjes in een ruime portie gezouten water.
  3. Voeg na vijf minuten pruttelen de groene asperges toe en laat nog enkele minuutjes verder garen tot de groentjes gaar maar nog knapperig zijn.
  4. Schep de groentjes uit de kookpot en spoel met koud water. Zet opzij.
  5. Kook de pasta gaar in hetzelfde water waar je de groentes in kookte.
  6. Maak ondertussen verse pesto door de basilicumblaadjes met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie te mixen in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe een pollepel kookvocht van de pasta in een ruime, hoge pan. Roer er de zure room door en voeg de tomatenblokjes toe.
  8. Breng het sausje aan de kook, voeg dan de stukjes bloemkool en asperge toe. Kruid met peper en zout.
  9. Meng tot slot de pasta samen met de pesto door de saus. Schik de plakjes gerookte zalm net voor het opdienen boven op de pasta. Smakelijk!