Pasta met spek en wintergroentjes? Het beste recept vind je hier! Pasta met spek en wintergroentjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pasta met spek en wintergroentjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met spek en wintergroentjes
Recept Afdrukken
Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 25minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een braadpan en bak de stukjes spek aan.
  2. Snipper de ui fijn en de wortelen in dikke schijven. Laat de kikkererwten uitlekken. Laat mee met het spek bakken, kruid met barbecue-kruiden.
  3. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook. Laat de spruitjes koken tot ze beetgaar zijn. Schep ze dan meteen uit de bouillon en laat schrikken onder koud water zodat ze fris en groen blijven.
  4. Gaar de pasta in de kippenbouillon volgens de instructies op de verpakking.
  5. Versnijd ondertussen de knolselder in blokjes. Stoof met met het teentje look, de grof gesneden sjalot, enkele takjes tijm en een scheut witte wijn.
  6. Haal eenmaal de stukjes knolselder zacht zijn de takjes tijm er van tussen en mix samen met de room en de gemalen kaas tot een glad, smeuïg sausje. Voeg indien nodig wat bouillon van de pasta toe en werk af met peper en zout.
  7. Roer de saus, de pasta en de spekjes met alle groentjes door elkaar in een ruime pot. Serveer met extra gemalen kaas naar believen. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*