Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!
Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 2 broccoli in roosjes versneden
- 4 grote aardappelen in stukjes gesneden
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kalfsgehakt
- 250 gram diepvrieserwtjes
- 2 preistengels in dunne ringen versneden
- 120 gram gratinkaas
- nootmuskaat
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Stoom of kook de broccoliroosjes samen met de stukjes aardappel gaar.
- Fruit ondertussen de gesnipperde rode ui met de geplette teentjes look in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de pringenringen en erwtjes toe aan het gehakt en laat verder warmen tot alles gaar is. Werk af met nootmuskaat, peper en zout.
- Stamp de gare broccoliroosjes en aardappelen tot een puree en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje olijfolie.
- Doe de puree in een ruime ovenschaal, lepel daar het gehakt met de groene groentjes over.
- Bestrooi met de kaas en laat nog 10 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (200°) met de grillstand aan. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind