Ovengebakken kip ras-el-hanout? Het beste recept vind je hier! Ovengebakken kip ras-el-hanout? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Ovengebakken kip ras-el-hanout

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Ovengebakken kip ras-el-hanout, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Ovengebakken kip ras-el-hanout
Recept Afdrukken
Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Ovengebakken kip ras-el-hanout
Recept Afdrukken
Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de zoete aardappelen, aardappelen en wortels. Versnijd in grove maar hapklare stukken.
  2. Doe de groentjes in een ruime ovenschaal. Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten roosteren op 180°.
  3. Pel de rode ui en versnijd in kwarten. Druk de teentjes knoflook plat. Voeg toe aan de ovenschaal en laat 20 minuten verder roosteren.
  4. Wrijf ondertussen de kippenfilets in met olijfolie, ras-el-hanout, peper en zout.
  5. Versnijd de citroen in kwartjes. Wrijf het sap van één kwartje over de kipfilets.
  6. Haal de groentjes na de 20 minuten garen uit de oven en roer goed om. Besprenkel desgewenst met een beetje extra ras-el-hanout.
  7. Schik de kipfilets samen met de takjes tijm op de groentjes. Laat wederom 15 à 20 minuten garen (of tot de kipfilets gaar maar niet droog zijn).
  8. Schik net voor het serveren de partjes citroen tussen de groentjes en besprenkel met flink wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Notities

Tip: niet noodzakelijk, wel lekker: serveer het gerecht wat wat yoghurt of knapperig platbrood.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*