De combinatie van vis en vlees is altijd win-win. Je zorgt voor meer variatie in je eetpatroon en kan meer smaken combineren. Deze snelle, romige pasta met zongedroogde tomaatjes voegt de pittige smaak van chorizo toe aan fijne scampi. Het ziet er best chique uit, maar is eigenlijk snelle en comfortabele kost voor elk seizoen!
De combinatie van vis en vlees is altijd win-win. Je zorgt voor meer variatie in je eetpatroon en kan meer smaken combineren. Deze snelle, romige pasta met zongedroogde tomaatjes voegt de pittige smaak van chorizo toe aan fijne scampi. Het ziet er best chique uit, maar is eigenlijk snelle en comfortabele kost voor elk seizoen!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram linguine
- 200 gram chorizo
- 400 gram scampi ongepeld
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram kerstomaten
- 1 glas witte wijn
- 4 dl room
- 2 eetlepels oregano gedroogd
- arachide-olie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de chorizo-worst in plakjes. Bak ze kort aan in een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan.
- Schep de stukjes chorizo uit de pan eenmaal de olie heerlijk smaakvol geworden is. Houd warm.
- Schroei de ongepelde scampi langs elke kant aan in de hete olie. Haal net als de stukjes worst uit de pan, zet opzij en houd warm.
- Snipper de ui en de toontjes knoflook fijn. Versnijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Fruit ui, knoflook en zongedroogde tomaat aan in de hete olie (voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe).
- Roer er een eetlepel tomatenpuree door en vul aan met de kerstomaatjes. Blus met de witte wijn en laat grotendeels uitkoken.
- Gaar ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de room door de saus eenmaal het merendeel van de witte wijn ingekookt is. Laat nog even verder indikken tot de saus qua dikte naar wens is. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
- Roer de pasta samen met de stukjes chorizo door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken.
- Serveer meteen, met de scampi bovenop. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind