Recept - Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)

Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)
Recept Afdrukken
De Britse tv-chef Rick Stein werd erg populair met zijn gemoedelijke reisprogramma's in verschillende Europese regio's met een rijke, culinaire geschiedenis. Ook in Frankrijk ontdekte Rick heerlijke klassiekers, zoals deze 'Lapin à la dijonnaise'. Dit heerlijk stoofpotje van konijn in mosterdsaus is een zalig makkelijk gerecht dat je hele jaar door op tafel kan zetten. Je hebt enkel voldoende tijd nodig, zowel voor de marinade als de kooktijd.
Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)
Recept Afdrukken
De Britse tv-chef Rick Stein werd erg populair met zijn gemoedelijke reisprogramma's in verschillende Europese regio's met een rijke, culinaire geschiedenis. Ook in Frankrijk ontdekte Rick heerlijke klassiekers, zoals deze 'Lapin à la dijonnaise'. Dit heerlijk stoofpotje van konijn in mosterdsaus is een zalig makkelijk gerecht dat je hele jaar door op tafel kan zetten. Je hebt enkel voldoende tijd nodig, zowel voor de marinade als de kooktijd.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 20minuten 2uur 4uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2uur 4uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smeer de stukken konijn goed in met twee eetlepels mosterd. Dek af en laat minstens 4 uur marineren. Bij voorkeur laat je het vlees één nacht rusten.
  2. Verhit de helft van het eendenvet (of geklaarde boter) in een ruime stoofpot met deksel die ook in de oven mag.
  3. Schroei de stukken konijn in delen aan. Hou de gebruinde stukken vlees even opzij in een kom.
  4. Blus de stoofpot met witte wijn. Roer alle aanbaksels los en overgiet er het vlees mee. Verhit de oven tot 160°.
  5. Smelt de rest van het vet (of de boter) en bak de stukjes spek met de gesnipperde uien en knoflook aan.
  6. Bestrooi met bloem eenmaal de stukjes ui glazig worden. Laat kort aanbakken, voeg dan de kippenbouillon al roerend toe.
  7. Voeg de stukken konijn toe, dek af en breng zachtjes aan de kook.
  8. Laat de stoofpot minstens een uur en één kwartier garen in de oven, of tot het vlees mals begint te worden en van het bot begint te vallen. Laat indien nodig nog 15 à 20 minuten verder garen.
  9. Haal de stukken vlees net voor het opdienen uit de stoofpot en houd warm. Plaats de stoofpot op een zacht vuur en roer de room, één eetlepel mosterd en de blaadjes dragon door de saus.
  10. Werk de saus af met peper en zout. Voeg de stukken konijn terug toe en dien heet op. Heerlijk met een simpele, gekookte aardappel en een salade. Smakelijk!
Notities

Tip: voeg champignons samen met de spekreepjes toe voor een vollediger gerecht. Geen liefhebber van konijn? Dit recept kan je net zo goed klaarmaken met stukken kip.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*