Gehaktballetjes zijn terecht een favoriet bij jong en oud. Ook Sandra Bekkari is er dol op, al kiest ze liever voor kippengehakt wat magerder en gezonder is. Ze serveert er een heerlijke pasta met een broccolisausje en kastanjechampignons bij. genieten!
Gehaktballetjes zijn terecht een favoriet bij jong en oud. Ook Sandra Bekkari is er dol op, al kiest ze liever voor kippengehakt wat magerder en gezonder is. Ze serveert er een heerlijke pasta met een broccolisausje en kastanjechampignons bij. genieten!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram kippengehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 plantje basilicum
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 broccoli's
- 240 gram volkoren spaghetti
- 400 gram kastanjechampignons in kwartjes
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 8 eetlepels Parmezaanse kaas gemalen
- 2 dl sojaroom
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Hak de teentjes knoflook samen met een handvol basilicumblaadjes fijn. Meng samen met het amandelmeel, peper en zout door het gehakt.
- Rol balletjes van het gehakt. Bak ze rondom goudbruin in scheut olijfolie.
- Versnijd aansluitend de broccoli's in roosjes en stoom ze beetgaar.
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm. Voeg een vers scheutje olijfolie aan de pan toe en bak de champignons er in op hoog vuur.
- Breng de champignons op smaak met peper, zout en balsamicoazijn. Voeg dan de gehaktballen terug toe.
- Mix de gestoomde broccoliroosjes samen de de helft van de Parmezaanse kaas, de sojaroom en een flinke scheut olijfolie in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de broccolisaus door de pasta. Werk af met de champignons, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en nog wat verse blaadjes basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind