Het woordje ‘pesto’ doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!
Doe het gehakt samen met het ei en de panko in een mengkom. Voeg voor 500 gram gehakt twee flinke eetlepels pesto toe.
Breng het gehakt voldoende op smaak met peper en zout (maar hou in rekening dat de pesto ook al best zout kan zijn, zeker wanneer je kant-en-klare gebruikt).
Maak je handen nat en meng het gehakt grondig door elkaar. Rol er vervolgens hapklare balletjes (ongeveer zoals een pingpong-bal) van.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende een tiental minuten goudbruin en gaar.
Prik de warme (of koude) balletjes per twee op een prikker. Serveer op een plank met de rest van de pesto als dipsaus, bestrooid met nog wat bieslook (of een ander groen kruid). Smakelijk!