Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.
Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20minuten | 10minuten |
Ingrediënten
- Italiaanse kippenburgers
- 600 gram kippengehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas gemalen
- 2 eieren
- 200 gram gekruid paneermeel kies een mediterraanse kruidenmix
- boter
- peper en zout
- pasta
- 400 gram linguine
- 150 gram kerstomaten gehalveerd
- 200 gram mozzarella in blokjes gesneden
- olijfolie
- oregano gedroogd
- peper en zout
- boontjes
- 300 gram sperziebonen vers of diepvries
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 100 gram kerstomaten gehalveerd
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de gemalen Parmezaanse kaas grondig onder het kippengehakt. Kruid eventueel bij met peper en zout. Maak keurige vormen (rond of ovaal) van het vlees tot je stevige burgers hebt. Leg ze een tiental minuten in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
- Strooi het paneermeel in een diep bord. Scheid de eieren in een tweede bord, de dooier heb je niet nodig. Klop het eiwit zachtjes los. Haal elk stuk vlees eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Herhaal voor een dikkere korst.
- Verhit een ruime hoeveelheid gezouten water en breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook.
- Smelt ondertussen een klontje boter en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de boontjes toe en laat even stoven op een middelmatig vuur. Voeg na enkele minuten (wat langer indien je met diepvriesboontjes werkt) de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat op een zacht vuur met gesloten deksel nog heel even garen. Kruid af met peper en zout.
- Verhit een ruime hoeveelheid boter in een braadpan. Bak de kippenburgers op een middelmatig vuur tot de korst langs beide kanten mooi gebruind is en het vlees volledig gegaard is.
- Giet de pasta, eenmaal gaar, af en meng er dadelijk de gehalveerde kerstomaatjes onder. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, wat peper, zout en gedroogde oregano. Meng er net voor het opdienen de stukjes mozzarella onder zodat ze licht gesmolten op tafel komen. Smakelijk!
Notities
Kan je geen geschikt gekruid paneermeel vinden? Zelf maken gaat net zo goed! Meng je paneermeel naar wens met gedroogde provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano, basilicum,...) en paprikapoeder.
Deel dit Recept
Speak Your Mind