Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 worsten
- 2 broccoli's
- 800 gram aardappelen
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 8 dl melk
- 100 gram geraspte kaas Gruyère, Emmentaler,...
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een royale portie gezouten water en verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de aardappelen en versnijd in gelijke stukken. Breng ze aan de kook.
- Versnijd ondertussen de broccoli's in roosjes. Voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen, laat dan nog 10 minuten garen.
- Bak ondertussen de worsten gaar in een scheut olijfolie.
- Maak een roux door de boter te laten smelten en er de bloem door te roeren. Laat nog even warmen op het vuur en voeg dan, al roerend, de melk toe.
- Laat de witte saus kort doorkoken. Werk daarna af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
- Schik de gebakken aardappelen en broccoliroosjes in een ovenschaal. Leg er de worsten op en overgiet met de saus.
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en laat 15 minuten bakken op 180°. Zet ook de grillfunctie aan gedurende de laatste minuutjes voor extra mooi korstje. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind