Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli? Het beste recept vind je hier! Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli
Recept Afdrukken
Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli
Recept Afdrukken
Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak fijne insnijdingen in de aardappelen, maar snijd ze niet helemaal door. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Bedek de ingesneden kant van de aardappelen met een laagje kruidenkaas. Druk goed aan zodat er ook wat kaas in de insneden gaat.
  3. Besprenkel een ruime ovenschotel met olijfolie. Schik er de aardappelen en takjes tijm in. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de aardappelen 30 tot 45 minuten bakken in de oven op 200°.
  5. Versnijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes. Blancheer ze kort in gezouten water en laat afkoelen. Let er op dat ze nog voldoende beet hebben.
  6. Scheur de gerookte zalm in reepjes.
  7. Schik, eenmaal de aardappelen bijna gegaard zijn (de kaas moet mooi bruinen terwijl de aardappelen vanbinnen zacht geworden zijn), de broccoliroosjes tussen de aardappelen. Laat nog even meebakken in de oven.
  8. Haal uit de oven, schik er de gerookte zalm tussen en serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*