Gepocheerde kip met spekjes en linzen (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier! Gepocheerde kip met spekjes en linzen (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gepocheerde kip met spekjes en linzen (Nigella Lawson)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gepocheerde kip met spekjes en linzen (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Voedsel langzaam laten garen heeft haast iets religieus. Geduldig wachten op dat sappig stukje vlees waar alle smaakmakers hun werk op hebben kunnen doen is het summum van culinair genieten. In dit recept ontdek je zo'n portie comfort food van de Britse chef Nigella Lawson. Malse kippenbouten, linzen en spekjes garanderen je een heerlijk diner - zonder de noodzaak voor extra koolhydraten zoals aardappel of pasta!
Gepocheerde kip met spekjes en linzen (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Voedsel langzaam laten garen heeft haast iets religieus. Geduldig wachten op dat sappig stukje vlees waar alle smaakmakers hun werk op hebben kunnen doen is het summum van culinair genieten. In dit recept ontdek je zo'n portie comfort food van de Britse chef Nigella Lawson. Malse kippenbouten, linzen en spekjes garanderen je een heerlijk diner - zonder de noodzaak voor extra koolhydraten zoals aardappel of pasta!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 45minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
45minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd het spek in reepjes. Bak aan in een stoofpot in een royale scheut olie.
  2. Versnijd de wortelen en preistengels grof. Voeg toe aan de pruttelende spekreepjes.
  3. Hak een handvol peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroenen. Pel en plet de tenen knoflook. Voeg alles samen met de gedroogde munt toe aan het stoofpotje.
  4. Roer de gedroogde linzen door het gerecht. Laat even stoven en roer er vervolgens de mosterd door.
  5. Schik de stukken kip op de linzen. Overgiet met water en breng aan de kook. Dek af en laat zachtjes garen tot de stukken kip botermals zijn (reken op zo'n 45 minuten).
  6. Werk het stoofpotje naar smaak af met voldoende peper en zout. Smakelijk!
Recipe Notes

Een cruciale tip van Nigella: maak het stoofpotje op voorhand. Door het helemaal te laten afkoelen en daarna weer op te warmen worden de smaken intenser en de linzen nog zachter.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*