Voedsel langzaam laten garen heeft haast iets religieus. Geduldig wachten op dat sappig stukje vlees waar alle smaakmakers hun werk op hebben kunnen doen is het summum van culinair genieten. In dit recept ontdek je zo'n portie comfort food van de Britse chef Nigella Lawson. Malse kippenbouten, linzen en spekjes garanderen je een heerlijk diner - zonder de noodzaak voor extra koolhydraten zoals aardappel of pasta!
Voedsel langzaam laten garen heeft haast iets religieus. Geduldig wachten op dat sappig stukje vlees waar alle smaakmakers hun werk op hebben kunnen doen is het summum van culinair genieten. In dit recept ontdek je zo'n portie comfort food van de Britse chef Nigella Lawson. Malse kippenbouten, linzen en spekjes garanderen je een heerlijk diner - zonder de noodzaak voor extra koolhydraten zoals aardappel of pasta!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 45minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 45minuten |
Ingredients
- 400 gram gerookt spek of pancetta
- 4 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 4 preistengels
- 1 bosje platte peterselie
- 1 koffielepel gedroogde munt
- 4 citroenen
- 500 gram droge groene linzen
- 2 eetlepels mosterd
- 8 kippendijen (zonder vel, met been)
- 2 liter water
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd het spek in reepjes. Bak aan in een stoofpot in een royale scheut olie.
- Versnijd de wortelen en preistengels grof. Voeg toe aan de pruttelende spekreepjes.
- Hak een handvol peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroenen. Pel en plet de tenen knoflook. Voeg alles samen met de gedroogde munt toe aan het stoofpotje.
- Roer de gedroogde linzen door het gerecht. Laat even stoven en roer er vervolgens de mosterd door.
- Schik de stukken kip op de linzen. Overgiet met water en breng aan de kook. Dek af en laat zachtjes garen tot de stukken kip botermals zijn (reken op zo'n 45 minuten).
- Werk het stoofpotje naar smaak af met voldoende peper en zout. Smakelijk!
Recipe Notes
Een cruciale tip van Nigella: maak het stoofpotje op voorhand. Door het helemaal te laten afkoelen en daarna weer op te warmen worden de smaken intenser en de linzen nog zachter.
Share this Recipe






Speak Your Mind