Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloemkool in fijne, hapklare roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in lichtgezouten water.
- Giet af, maar bewaar een deel van het kookvocht. Laat de gegaarde bloemkoolroosjes afkoelen.
- Maak ondertussen een roux door de boter te smelten en er vervolgens de bloem door te roeren. Laat even warmen tot je een geur van koekjes herkent.
- Haal van het vuur en roer de melk stelselmatig door de roux. Laat daarna nog eventjes inkoken op een zacht vuur tot een gladde, witte saus.
- Werk de witte saus af met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje vers citroensap.
- Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal. Overgiet met de witte saus. Werk af met de gemalen kaas.
- Laat 20 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (180°). Smakelijk!
Recipe Notes
Mag het nog wat smeuïger zijn? Voeg dan een handvol gemalen kaas toe aan de witte saus.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind