Wie houdt van een fijn stukje rundsvlees en dat heel erg wil laten schitteren zonder lepels saus of andere overheersende ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Jamie Oliver proberen. Hij combineert een botermals stukje Filet Mignon met prei en witte bonen. Eenvoudig maar doeltreffend. Bovendien hoef je er niet per sé iets van koolhydraten (brood, aardappel, pasta,...) aan toe te voegen. Lekker en gezond!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de stengels prei en teentjes knoflook extra fijn. Laat samen met de tijmblaadjes 20 minuten stoven op een zacht vuur in een scheut olijfolie.
- Blus met de witte wijn en een scheutje water. Voeg de (uitgelekte) bonen toe en laat nog 5 à 10 minuten garen zodat de bonen botermals worden.
- Werk af met een flinke scheut olijfolie, yoghurt, vers gesnipperde peterselie, peper en zout. Houd warm.
- Verhit een grillpan. Wrijf ondertussen de steaks in met olijfolie. Kruid genereus met peper en zout.
- Bak de stukken vlees langs elke kant gedurende 2 à 3 minuten aan. Laat ze daarna vijf minuten rusten van het vuur, uit de pan (dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden).
- Besprenkel de steaks met nog wat vers citroensap en wat olijfolie vooraleer je ze in dikke plakken snijd.
- Serveer de witte bonen met prei in diepe borden of kommen. Schik er enkele plakjes steak op en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind