Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 15minuten | 45minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
45minuten | 30minuten |
Ingrediënten
- 120 gram speculaas
- 60 gram boter
- 250 gram mascarpone
- 100 gram ricotta
- 250 gram pompoenblokjes gekookt
- 1 zakje Vanillesuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 3 eieren
- 100 gram witte chocolade
- 2 eetlepels melk
- 100 ml room
- 50 gram maizena
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Meng goed en verdeel op de bodem van een ronde springvorm (ca. 18 cm).
- Druk flink aan en laat een half uur opstijven in de koelkast.
- Laat tegelijkertijd je oven opwarmen tot 180°.
- Mix ondertussen de mascarpone, ricotta, pompoenblokjes, vanillesuiker, suiker en eieren met een keukenrobot tot een smeuïge massa.
- Smelt daarnaast de witte chocolade (au-bain-marie of in de microgolfoven) met de melk tot een gladde saus.
- Klop de room stijf en los de maïzena op in een beetje koud water. Roer goed los zodat er geen klonters kunnen ontstaan.
- Meng alles samen tot één beslag, de opgeklopte room spatel je er als laatste rustig onder.
- Giet het beslag in de springvorm met opgesteven speculaasbodem. Laat 45 minuten bakken op 180°. Serveer afgekoeld. Smakelijk!
Deel dit Recept
Ik ga het uitproberen dank je wel