VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Cheesecake met pompoen en speculaas
Het leuke aan kaastaart/cheesecake is dat het een ongelooflijk eenvoudig recept is dat heel wat variaties toelaat. Je kan er dan ook in elk seizoen mee aan de slag. Deze variant is bijvoorbeeld ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.
Gerecht
Dessert
,
Snack
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Halloween
,
Kerstmis
,
Speciale gelegenheid
,
Voor elke dag
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
45
minuten
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
45
minuten
30
minuten
Ingrediënten
120
gram
speculaas
60
gram
boter
250
gram
mascarpone
100
gram
ricotta
250
gram
pompoenblokjes
gekookt
1
zakje
Vanillesuiker
2
eetlepels
kristalsuiker
3
eieren
100
gram
witte chocolade
2
eetlepels
melk
100
ml
room
50
gram
maizena
Instructies
Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Meng goed en verdeel op de bodem van een ronde springvorm (ca. 18 cm).
Druk flink aan en laat een half uur opstijven in de koelkast.
Laat tegelijkertijd je oven opwarmen tot 180°.
Mix ondertussen de mascarpone, ricotta, pompoenblokjes, vanillesuiker, suiker en eieren met een keukenrobot tot een smeuïge massa.
Smelt daarnaast de witte chocolade (au-bain-marie of in de microgolfoven) met de melk tot een gladde saus.
Klop de room stijf en los de maïzena op in een beetje koud water. Roer goed los zodat er geen klonters kunnen ontstaan.
Meng alles samen tot één beslag, de opgeklopte room spatel je er als laatste rustig onder.
Giet het beslag in de springvorm met opgesteven speculaasbodem. Laat 45 minuten bakken op 180°. Serveer afgekoeld. Smakelijk!