Recepten - Bourgondisch
Varkenshaasje met jagersaus en kroketten (Jeroen Meus)
Dit is een heel klassiek en toegankelijk recept van Jeroen Meus. Het is het ideale gezinsgerecht op een rustige zondag: een malse varkenshaas met een royaal sausje en kroketjes. Meer moet dat soms echt niet zijn.
Tagged With: Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, champignons, dagelijkse kost, één, feestelijk, Frans, Franse keuken, gezellig, grootmoeders keuken, jagersaus, Jeroen Meus, klassiek, kroketjes, kroketten, lekker, paddenstoelen, rode wijn, saus, typisch, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, veldsla, zilverui, zilveruitjes, zondag
Quiche met zalm en broccoli
Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.
Tagged With: alledaags, bladerdeeg, Bourgondisch, broccoli, deeg, eenvoudig, eieren, elke dag, Frans, Franse keuken, gerookt, gerookte zalm, groentetaart, grootmoeder, grootmoeders keuken, kaas, klassiek, kruimeldeeg, makkelijl, oven, quiche, simpel, taart, zalm
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is de Franse, iets verfijndere, variant van onze klassieke stoverij (stoofvlees). Deze zalige Franse klassieker combineert langzaam gestoofd rundsvlees met rode wijn (een Bourgogne, dat spreekt), uitjes en spek. Een onweerstaanbaar en heel traditioneel gerecht uit de eenvoudige Frans-Bourgondische keuken dat het tot haute cuisine heeft geschopt.
Tagged With: boerenkost, boeuf bourguignon, bourgogne, Bourgondië, Bourgondisch, feest, feestelijk, Frans, gestoofd, grootmoeders keuken, klassiek, laurier, rode wijn, rund, rundsvlees, sjalotten, spek, stoofpot, stoofvlees, stoverij, tijm, traditioneel, uitjes, wijn