Zalm Op Vel | Zalm Op Vel |

 

Recepten - zalm op vel

Hasselback-zalm met harissa-groentjes (Jamie Oliver)

Hasselback-zalm met harissa-groentjes (Jamie Oliver)
Jamie Oliver is dol op harissa: een pittige smaakmaker uit Tunesië met chilipeper. In dit recept combineert hij Noord-Afrikaanse klassiekers als kikkererwten en couscous met een sappige zalmfilet op hasselback-wijze (ingesneden). Lekker, makkelijk en toch indrukwekkend om op tafel te serveren!

Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)

Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!