Recepten - zalm op vel
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Tagged With: appel, citroen, cresson, dagelijkse kost, feestdagen, feestelijk, fris, graanmosterd, herfst, jeneverbes, Jeroen Meus, kruidig, kruinagel, mosterd, mosterdkost, panko, puree, spek, vis, voor elke dag, waterkers, winter, winters, witte kool, witte wijn, zalm, zee, zuurkool
Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, beure blanc, bieslook, boter, botersaus, dagelijkse kost, dragon, eenvoudig, Frans, groene kruiden, Jeroen Meus, kervel, klassiek, pastinaak, pastinaakpuree, patat, pataten, peterselie, puree, puur, room, simpel, smaakvol, stoemp, traditioneel, vergeten groente, vergeten groenten, vergeten groentes, vis, wijnazijn, wintergroente, wintergroenten, wintergroentes, witte wijn, zalm, zee, zuiver