Recepten - Sherry

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.

Sherry Martini

Sherry Martini
Tuk op een simpele cocktail die perfect is als smakelijk maar eenvoudig aperitiefje? Dan is de Sherry Martini helemaal wat je zoekt!

Vol-au-vent (Jeroen Meus)

Vol-au-vent (Jeroen Meus)
Mocht er een wedstrijd bestaan 'meest klassieke gerecht uit de Frans-Belgische keuken', was vol-au-vent ongetwijfeld kandidaat voor de eerste prijs. De van oorsprong Franse benaming heeft eigenlijk betrekking op het typische koekje uit bladerdeeg (zo luchtig dat de lucht in vliegt, volgens de legende), dat gevuld wordt met een heerlijke bereiding dat helaas wel wat werk vraagt. Maar het resultaat is oh-zo heerlijk. Het koosnaampje 'Koninginnenhapje' is dan ook niet overdreven.