Recepten - kleine groene asperges
Kalfsgebraad met lentegroenten
Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Tags: asperges, België, Belgisch, boerenkost, boontjes, courgette, feestelijk, gewoon, groene asperges, groentekrans, grootmoeders keuken, kalf, kalfs, kalfsfond, kalfsgebraad, kalfsvlees, klassiek, knolselder, kroketten, lente, lente-groenten, lentegroenten, paprikapoeder, Pasen, peultjes, rode wijn, room, sugar snaps, tuinkruiden, typisch, veel groenten, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, witte wijn, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!
Tags: amerika, amerikaans, asperges, broccoli, broccoliroosjes, bruine champignons, champignon, champignons, comfort food, comfortfood, doperwtjes, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerde kaas, gemalen kaas, gratineren, groene asperges, groene groenten, groene groentjes, Gruyère, ham, hamblokjes, hesp, italiaans, Italië, kaas, kaassaus, kastanje champignons, kastanjechampignons, kids, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kindvriendelijk, macaroni, nootmuskaat, origineel, originele recepten, oven, ovenschotel, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, roux, verrassend, witte saus
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tags: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten