Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram witte, stevige vis Kabeljauw, koolvis,...
- 350 gram basmatirijst
- 2 eetlepels arachideolie
- 100 gram sojascheuten
- 100 gram prei In fijne ringen gesneden.
- 100 gram rode paprika In fijne blokjes gesneden.
- 100 gram Chinese kool In fijne reepjes gesneden.
- 100 gram snijbonen In stukken gesneden.
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel oestersaus
- kurkuma gedroogd
- gemeber gedroogd
- cayennepeper
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de vis in hapklare blokjes. Voeg de sojasaus, sesamolie en oestersaus toe. Kruid verder met een flinke schep kurkuma, wat gember en cayennepeper. Meng alle smaakmakers voorzichtig maar grondig onder de vis. Laat enkele minuten rusten.
- Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste kooktijd.
- Verhit de arachideolie in een wokpan (of een gelijkaardig alternatief). Fruit de ui eenmaal de olie erg heet is. Voeg dadelijk de groenten toe en bak ze kort maar krachtig. Echt wokken staat voor warm maar krokant.
- Voeg eenmaal de groentjes naar wens gewokt zijn, de stukken vis toe. Laat ze heel kort mee bakken, je zal merken dat ze snel gaar zullen zijn. Zorg er alleszins voor dat ze niet te ver garen en uiteen vallen.
- Laat de rijst, eenmaal gaar, uitlekken en voeg toe aan de groenten en stukjes vis. Roerbak héél kort (hoogstens een minuutje) om de smaken optimaal te mengen. Kruid naar wens bij met peper en zout. Verder is er niets aan, smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind