VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.2/5 (6 votes cast)
Snelle rijstwok met vis
Wokken is met recht en rede één van de meest populaire kookmethodes. Het gaat snel, is niet moeilijk en je kan eindeloos variëren. In dit recept gaan we aan de slag met een gezond stukje vis om een kruidige, Oosterse rijstschotel op tafel te toveren.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de vis in hapklare blokjes. Voeg de sojasaus, sesamolie en oestersaus toe. Kruid verder met een flinke schep kurkuma, wat gember en cayennepeper. Meng alle smaakmakers voorzichtig maar grondig onder de vis. Laat enkele minuten rusten.
  2. Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste kooktijd.
  3. Verhit de arachideolie in een wokpan (of een gelijkaardig alternatief). Fruit de ui eenmaal de olie erg heet is. Voeg dadelijk de groenten toe en bak ze kort maar krachtig. Echt wokken staat voor warm maar krokant.
  4. Voeg eenmaal de groentjes naar wens gewokt zijn, de stukken vis toe. Laat ze heel kort mee bakken, je zal merken dat ze snel gaar zullen zijn. Zorg er alleszins voor dat ze niet te ver garen en uiteen vallen.
  5. Laat de rijst, eenmaal gaar, uitlekken en voeg toe aan de groenten en stukjes vis. Roerbak héél kort (hoogstens een minuutje) om de smaken optimaal te mengen. Kruid naar wens bij met peper en zout. Verder is er niets aan, smakelijk!