Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 50 gram rode sla fijngesneden
- 50 gram rucola fijngesneden
- 50 gram krulandijvie fijngesneden
- 50 gram veldsla fijngesneden
- 400 gram asperges
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eieren
- 1 babysjalot In fijne ringen gesneden
- 2 eetlepels truffelolie
- zout en zwarte peper
- 1 takje verse peterselie fijngehakt
- 1 ciabattabrood Voorzie meer of minder, afhankelijk van het type gerecht dat je kiest (voor- of hoofdgerecht).
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Begin met het schillen van de asperges. Zorg dat alle harde stukken weg zijn en snijd de onderste centimeter af. Kook de asperges in lichtgezouten water gedurende tien minuutjes.
- Breng ook de twee eitjes aan de kook en laat ze ongeveer even lang als de asperges koken (kleine eitjes zullen sneller klaar zijn, maar het is geen probleem indien ze wat langer koken).
- Was de verschillende soorten sla en laat even uitlekken. Snij fijn (maar overdrijf niet) en voorzie elk bord van een evenwichtige mix van de vier soorten.
- Scheur de gerookte zalm in nonchalante repen en verdeel eveneens over de borden.
- Eenmaal de eitjes hardgekookt zijn, kan je ze afspoelen met koud water, even laten afkoelen en vervolgens pellen. Prak ze met een vork fijn en kruid met een beetje peper en zout. Voeg ook wat verse, fijngehakte peterselie toe.
- Vervolgens kan je de asperges afwerken. Laat even uitlekken (het kookvocht kan je bewaren als basis voor een soepje) en snijd in ringen van een centimeter.
- Werk elk bord af met wat fijngeprakt ei en enkele schepjes asperge-ringen. Zorg dat elk bord een evenwichtige hoeveelheid ingrediënten krijgt. Werk af met enkele ringen babysjalot, een snuifje gemalen zwarte peper en enkele druppels truffelolie.
- Dien snel op (de stukjes asperge moeten nog lauw zijn) met enkele sneden ciabatta. Heerlijk met een glaasje koele witte wijn, smakelijk!
Notities
Geen zin om allerlei soorten sla in huis te halen voor één recept? Vrijwel elke supermarkt verkoopt verschillende smakelijke mengelingen, daar kan je ongetwijfeld ook mee aan de slag.
Deel dit Recept
Speak Your Mind