Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 35minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
35minuten | 10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram kippenfilet In fijne blokjes of reepjes gesneden.
- 500 gram pasta Naar wens, bij voorkeur kleinere pasta (farfalle, fussili,...).
- 1 gele ui fijngesneden
- 2 tenen look geplet
- 1 groene paprika fijngesneden
- 1 rode paprika fijngesneden
- 150 gram maïs Ingeblikt is het makkelijkst.
- 500 gram tomatenpassata
- 100 gram tomatenconcentraat
- 100 cl rode wijn Gebruik een betaalbare maar krachtige wijn.
- 1 el olijfolie
- 100 gram mozzarella
- peper & zout
- Tabasco Jalapeño Groene tabasco, smaakt milder.
- rode chilli gedroogd
- oregano, rozemarijn en basilicum gedroogd
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met de kippenblokjes. Schroei ze in een beetje boter op hoog vuur dicht zodat ze een fijn korstje krijgen en daardoor sappig en mals blijven. Kruid met wat peper en zout of kippenkruiden indien je een sterkere smaak wil. Zet de kip opzij en laat rusten.
- Fruit de ui en de teentjes look in wat olijfolie. Voeg de fijngesneden paprika's toe, de maïs mag onmiddellijk volgen. Stoof even aan en kruid met wat peper, zout en Tabasco Jalapeño (overdrijf niet). Giet er de rode wijn bij en laat op een middelmatig vuur verdampen.
- Eenmaal de groenten zacht beginnen te worden, voeg je de passata toe. Ook het tomatenconcentraat mag erbij (zo versterk je de tomatensmaak). Laat een kwartiertje rustig pruttelen en breng ondertussen de pasta aan de kook in voldoende gezouten water.
- Nu kan je de saus afwerken. Voeg wat gedroogde oregano, rozemarijn en basilicum toe. Vervolgens kan je de pikante toets perfectioneren: groene Tabasco is vrij mild en smaakvol, de rode chilli zorgt voor meer pit. Zorg er vooral voor dat deze smaken niet te sterk gaan domineren. Voeg tot slot nog wat peper of zout toe, indien nodig.
- Ondertussen zou de pasta gaar moeten zijn; giet af en roer - samen met de kippenblokjes - onder saus en stort uit in een ovenschotel. Laat 10 minuten rusten.
- Snij de mozzarella in fijne plakjes en strooi nonchalant over de pasta. Vermijd dikke plakken of overdadig veel kaas, dat overstemt de andere smaken. Zet nog een kwartiertje in een hete oven onder de grill. De pastaschotel is klaar wanneer die zacht pruttelt en de mozzarella helemaal gesmolten en gegrild is. Laat het smaken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind