Stoverij is zo'n klassiek recept waar je iedereen gelukkig mee maakt. Tijdens het wildseizoen kan je bovendien heerlijk variëren. Vooral haas is het proberen waard, de krachtige smaak van het vlees leent zich uitstekend tot een zoete afwerking met peperkoek en chocolade.
Stoverij is zo'n klassiek recept waar je iedereen gelukkig mee maakt. Tijdens het wildseizoen kan je bovendien heerlijk variëren. Vooral haas is het proberen waard, de krachtige smaak van het vlees leent zich uitstekend tot een zoete afwerking met peperkoek en chocolade.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 2uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
2uur |
Ingredients
- 1 haas (in delen gesneden) of 1 kg hazenstoofvlees
- 2 grote uien
- 3 eetlepels bloem
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 7,5 dl bruin bier of 3 dl rode wijn
- 1 eetlepel wilbouillon
- 2 sneden peperkoek
- 1 reep zwarte chocolade in stukjes gebroken
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de stukken haas op kamertemperatuur komen en kruid voldoende met zout en peper.
- Verhit voldoende boter in een ruime/brede stoofpan. Bak de delen haas aan in de hete boter. Laat 5 minuutjes braden langs elke kant.
- Pel en snipper ondertussen de ajuinen. Voeg ze samen met de laurierblaadjes en het takje tijm toe. Roer vervolgens de bloem onder het vlees en blus met het bier (of de wijn).
- Vul de stoofpot aan met water en de wildbouillon tot alles net onderstaat. Breng aan de kook, voeg dan de sneetjes peperkoek toe.
- Laat anderhalf tot twee uur garen op een zacht vuurtje, zonder deksel. Doe er op het einde de zwarte chocolade bij en roer flink om.
- Werk naar smaak finaal af met peper en/of zout. Serveer met een slaatje en knapperige kroketjes of pommes duchesse. Smakelijk!
Recipe Notes
Zoals elke stoverij is dit recept nog lekkerder indien je het een dag op voorhand klaarmaakt. Dan worden de smaken nog voller en intenser.
Share this Recipe
Speak Your Mind