Servings | Prep Time | Cook Time |
16gevulde eitjes | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
16gevulde eitjes | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 8 eieren
- 25 gram gerookte zalm fijngesneden
- 60 gram mayonaise
- 1 bosje verse dille
- cayennepeper
- peper en zout
Servings: gevulde eitjes
Ingredients
Servings: gevulde eitjes
|
Instructions
- Laat de eieren, afhankelijk van de grootte, zo'n 6 à 8 minuten koken in een ruime hoeveelheid water.
- Giet af en laat de eitjes onmiddellijk schrikken onder koud water (zo garen ze niet verder en blijven de gegaarde dooiers mooi geel).
- Pel de eitjes, halveer ze en lepel de dooiers er voorzichtig uit.
- Hak wat van de verse dille fijn, een tweetal theelepels volstaat.
- Meng de dooiers met de fijngesneden zalm en de gehakte dille. Prak tot een smeuïge brij en breng naar wens op smaak met peper/zout.
- Vul de gehalveerde eitjes zorgvuldig tot de vulling in een keurig bolletje staat. Bestrooi met wat cayennepeper (niet overdrijven) en werk elk eitje af met een plukje dille. Smakelijk!
Recipe Notes
Een leuke tip, vooral tijdens de zomermaanden: maak de vulling wat frisser door enkele druppels versgeperst citroensap toe te voegen.
Share this Recipe
Speak Your Mind