Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)? Het beste recept vind je hier! Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)
Recept Afdrukken
Dit Spaanse stoofpotje uit Galicië was voor de Britse tv-kok Rick Stein liefde op het eerste zicht. Het succes zit 'm in de absolute eenvoud: stevige heek (kabeljauw of schelvis kan ook), patatjes en een kruidige saus met paprika en chorizo. Deze "Merluza à la Gallega" is hemels genieten zonder zweten!
Heek met chorizo en aardappel (Rick Stein)
Recept Afdrukken
Dit Spaanse stoofpotje uit Galicië was voor de Britse tv-kok Rick Stein liefde op het eerste zicht. Het succes zit 'm in de absolute eenvoud: stevige heek (kabeljauw of schelvis kan ook), patatjes en een kruidige saus met paprika en chorizo. Deze "Merluza à la Gallega" is hemels genieten zonder zweten!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een scheut olijfolie in een ondiepe pan met rand (sauteuse) die in de oven kan.
  2. Snipper de uien in reepjes, de teentjes knoflook in plakjes. Laat even aanbakken in de hete olijfolie. Kruid met paprikapoeder.
  3. Versnijd de chorizo-worst en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat 3 à 4 minuten bakken.
  4. Voeg de patatjes toe. Overgiet met water en witte wijn, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen tot de aardappelen zacht beginnen te worden en er al wat kookvocht verdwenen is.
  5. Kruid de stukken vis goed langs elke kant met peper en zout. Leg ze op de patatjes.
  6. Dek het stoofpotje af en laat nog een tiental minuten stoven tot de vis en krieltjes beetgaar zijn. Smakelijk!
Recipe Notes

Serveer dit gerecht met een frisse, groene salade en een koel glaasje witte wijn. Alsof je in Spanje bent!

Share this Recipe

Speak Your Mind

*