Hertensteak archiduc? Het beste recept vind je hier! Hertensteak archiduc? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Hertensteak archiduc

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hertensteak archiduc
Recept Afdrukken
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.
Hertensteak archiduc
Recept Afdrukken
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Haal de hertensteaks tijdig uit de koelkast zodat ze tijdig op kamertemperatuur kunnen komen. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper de sjalot en knoflook extra fijn. Versnijd de champignons in plakjes.
  3. Verhit een klontje boter in een braadpan. Voeg de takjes tijm toe en schroei de steaks langs elke kant, afhankelijk van de dikte twee à drie minuten aan (hert eet je rosé).
  4. Bedruip het vlees regelmatig met boter. Haal de steaks, eenmaal naar wens gebakken, uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Voeg aan de pan een vers klontje boter toe. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook. Voeg dan de champignons toe en bak gaar.
  6. Blus met een flinke scheut cognac (of whisky) en flambeer of laat uitkoken.
  7. Bestuif met wat bloem, roer om en laat even uitkoken. Overgiet dan met de room en een beetje wildfond. Roer alles goed los en laat op een zacht vuur binden.
  8. Werk de saus af met een scheutje Worcestershiresaus, peper, zout en vers gesnipperde peterselie.
  9. Serveer de steaks op warme borden, overgoten met de saus. Lekker met frietjes of kroketjes en een knapperige salade of warme seizoensgroenten. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*