Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram kippenboutenvlees
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 snuifje chili
- 200 gram witte bonen (blik)
- 1 paksoi
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 eetlepel tahini
- 400 gram pasta naar wens penne, noedels, volkoren,...
- 1 scheutje vers citroensap
- wokolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het kippenvlees in reepjes. Meng met de sojasaus, honing en een snuifje chili. Laat even marineren (of zet alvast een dag op voorhand klaar).
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel met koud water.
- Versnijd de paksoi in grove stukken. Blancheer in gezouten. Spoel meteen daarna onder koud stromend water zodat alles fris en knapperig blijft.
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper ondertussen de knoflook en sjalot fijn. Roerbak in een scheutje wokolie in een ruime (wok)pan.
- Voeg de stukken kip toe en laat kort maar op een redelijk hoog vuur aanbakken.
- Voeg de bonen, stukken paksoi en pasta samen toe. Schud alles nog even op en laat warmen maar niet echt meer doorkoken.
- Werk af met wat tahini, vers citroensap en peper en/of zout naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind