VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Oosterse pasta met kip en paksoi
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd het kippenvlees in reepjes. Meng met de sojasaus, honing en een snuifje chili. Laat even marineren (of zet alvast een dag op voorhand klaar).
  2. Laat de witte bonen uitlekken en spoel met koud water.
  3. Versnijd de paksoi in grove stukken. Blancheer in gezouten. Spoel meteen daarna onder koud stromend water zodat alles fris en knapperig blijft.
  4. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snipper ondertussen de knoflook en sjalot fijn. Roerbak in een scheutje wokolie in een ruime (wok)pan.
  6. Voeg de stukken kip toe en laat kort maar op een redelijk hoog vuur aanbakken.
  7. Voeg de bonen, stukken paksoi en pasta samen toe. Schud alles nog even op en laat warmen maar niet echt meer doorkoken.
  8. Werk af met wat tahini, vers citroensap en peper en/of zout naar wens. Smakelijk!